Logga

Clinic & Ridlärare/tränarfortbildning

Söndagen den 22 januari och måndagen den 23 januari genomförde Norrbottens Ridsportförbund i samarbete med AGRIA och Luleå RK först en clinic (söndagen) och sedan en utbildningsdag för ridlärare/tränare (måndagen) med veterinär Annelie Hellström från Nolberga Veterinärklinik.

Foto: Carina Sundström

Temat för såväl clinic som utbildningsdag var ”Häst i Balans” och handlade om förebyggande hälsovård och hur vi egentligen belastar hästens vävnader i vår vardagliga träning.

– Finns det saker vi kan förändra eller förbättra för att minska risken för skador eller för att förbättra prognosen för läkning när en skada redan inträffat?

– Vad innebär fysiologiskt begrepp som t.ex gå i form, självbärighet, stark och svag sida, samling, schwung, längre steg, fria bogar?

Clinicen såväl som fortbildningsdagen för ridlärare/tränare innehöll såväl teoretiska som praktiska delar med tre demohästar (ridskolehästar från Luleå RK).

Extra roligt var att Ridsportförbundets hästvälfärdsråd var representerat genom Elisabeth Lundholm som flög upp över dagen för att vara med på fortbildningsdagen. Hon sa saker som att ”det är viktigt att våga ifrågasätta gamla sanningar”, att hon tyckte det hade varit en väldigt bra dag och att hon kommer höra av sig. Hon tog mitt kort och nu väntar jag ; )

Heja Svenska Ridsportförbundet!

Tack Luleå för fint värdskap! I höst kommer jag tillbaka för fortsatt samarbete. Det ser jag redan fram emot!

”När man förstår vad som faktiskt händer i hästens kropp blir saker så mycket lättare både lära och lära ut”.

Foto: Carina Sundström
Publicerad: