Så mysigt att få komma ut till landets ridskolor och prata om veterinär prehab och hur vi med små justeringar kan skapa en hälsosammare belastning för hästarna 💗

Väldigt härligt med en heldag tillsammans med ridlärare från flera olika ridskolor, där vi tillsammans arbetar för hästarnas och verksamheternas bästa!

Den goda viljan finns redan och svämmar över!

Som Veterinär Rådgivare med min fördjupning, tillför jag bara lite ny kunskap 🩺
Tack 🙏🏼

Säterbygdens Ridklubb

💡Visste du att:
🐎Hästens rörelser och dess belastning kan vara uppbyggande och terapeutisk.
🤕De kan också vara nedbrytande och överbelastande.
🏇Hur vet du om din hästs rörelser och sättet du tränar/ rider bygger upp eller bryter ned?
💖Vi kan med handen på hjärtat säga att kunskapen Annelie förmedlar är revolutionerande utifrån sättet vi hittills tränat våra hästar till det koncept hon tagit fram.
🥼Ett exempel är den stora studie som gjordes vid SLU som visade att över 70% av hästar som rids i träning & tävling har en sned belastning. Trots att målet när vi tränar är rakriktning.
🌎Idag finns ett antal veterinärer utspridda i världen som brinner för dessa frågor om hur vi skapar en bättre träning för hästen som innebär förebyggande hälsa.
🇸🇪 I Sverige har vi förmånen att få ta del av Annelies gedigna kompetens inom detta område som är baserat på vetenskap och studier.
🤓Annelie föreläste och visade praktiskt vad som händer i hästens kropp när vi tränar den och hur vi med vår dagliga träning kan förebygga skador.
🥇 Hon avslöjade samtidigt konkret hur en hälsosam belastning hänger tätt ihop med prestation.
🤩Vi vill rikta ett stort tack till Annelie Hellström för helt fantastiska dagar i framtidens hästhållning & tränings-tecken.
🌟Tack för visat intresse från er deltagare- kul att fler är nyfiken som vi kring framtidens hästhållning och träning!
🥕Vi vill även tacka våra fina skolhästar Matrix, Ellie, Martino & Benny för deras medverkan även om de inte har sociala medier.
🌟 Så fin prestation av hästarna och många lovord blev det.
🙏Vi hoppas få möjlighet att bjuda in Annelie igen, missa då inte det unika tillfället!

länk till inlägg på facebook

länk till Säterbygdens ridklubbs hemsida